Home / Media / TOBE WENST OUD-LEERLING JARED GRANT BIJ THE VOICE OF HOLLAND VEEL SUCCES

TOBE WENST OUD-LEERLING JARED GRANT BIJ THE VOICE OF HOLLAND VEEL SUCCES

Op vrijdag 4 december staat Jared Grant in de eerste live show van The voice of Holland. Hij zit in team Borsato. Geïnspireerd door grootheden als James Brown, Michael Jackson, Stevie Wonder en Prince heeft Jared een geheel eigen sound ontwikkeld. Wist je dat Jared les heeft gehad bij de Popschool in Dordrecht en dat ToBe daar trots op is?

Jared (24) is geboren op Curaçao en groeit op in een hechte muzikale familie. Hoewel er thuis veel soul en gospel wordt geluisterd, is het geen gospelkoor maar een kinderkoor waar Grant zijn allereerste optredens voor publiek doet. De toen nog 6 jarige Jared “zong” als een brombeer, tot grote ergernis van zijn moeder. Pas wanneer hij twee jaar later het muzikale licht ziet, ontdekt hij dat het zingen hem best goed af gaat als hij wat meer zijn best doet.

Popschool bij ToBe
Vanaf zijn 14e jaar gaat Jared naar de Popschool bij ToBe in Dordrecht. De docenten die in die tijd met hem gewerkt hebben zijn onder andere Timothy van der Holst, Sanne Monster en Eelco de Boer. Door deze leerkrachten is hij uiteindelijk muziek gaan studeren en is hij afgelopen juni 2015 afgestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam in de richting zang en piano.

Eelco de Boer, coördinator ToBe Popschool en docent Codarts: ’Jared was super druk en zeer getalenteerd. Ik kan wel zeggen dat ik hem muzikaal heb zien opgroeien. Eerst bij de Popschool in Dordrecht waar hij zanger was in een Popschoolband. Niet meteen vanaf het begin, maar toch wel vrij snel zag ik dat hij talent had. Na de Popschool kwam ik Jared toevallig tegen en Jared zat toen op de Rock Academie in Tilburg. Doe ook toelatingsexamen bij Codarts in Rotterdam, zei ik. Dit heeft hij gedaan. Jared is deze zomer afgestudeerd aan Codarts in Rotterdam en ik was als voorzitter aanwezig tijdens zijn eindexamen Zang. Heel leuk om hem zo te zien groeien dus.’

Wantijpop, Bandboost en Big Rivers
Voor en tijdens zijn studie heeft Jared natuurlijk niet stil gezeten, naast festivals zoals Wantijpop, Bandboost, Big Rivers (2012) heeft hij ook met zijn band voorprogramma’s mogen doen voor Alian Clark (013 Tilburg) en Léon ware (North sae Jazzclub A’Dam). Overig activiteiten zijn te zien op www.jaredgrant.com. ToBe wenst Jared heel veel succes bij de 1e live show The voice of Holland op vrijdag 4 december. De show begint om 20.30 uur op RTL 4.

Top