Home / Zorgwelzijn / Familie op vakantie, scholen gesloten. Van den Dool gaat verder met uw vragen!

Familie op vakantie, scholen gesloten. Van den Dool gaat verder met uw vragen!

Wijkverpleegkundig- en jeugdspreekuur in de zomervakantie

De zomer is een periode waarnaar veel mensen uit zien. Een tijd van vakantie, onbezorgdheid en mooi weer.  Scholen gaan dicht en velen gaan op vakantie.Voor verschillende mensen is het echter juist een periode van zorgen en eenzaamheid. Niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren, ouders en werkende vijftigers. Voor iedereen die er niet zelf op uittrekt, kunnen de zomerweken knap saai en eenzaam zijn. 
 

Ouderen hebben in de zomer vaak minder aanloop van familie en kennissen. Daarnaast worden in buurt- en zorgcentra de meeste activiteiten gestaakt. Ook de ondersteuning vanuit professionals staat in de zomervakantie op een laag pitje. Denk daarbij aan de eigen huisarts die minder goed bereikbaar is, schoolmaatschappelijk werk wat gesloten is, het ontbreken van een gesprekspartner om de zorg over de kinderen mee te delen.

 

Van den Dool Zorg & Begeleiding wil ook in de zomervakantie uw gesprekspartner zijn. Heeft u vragen of zorgen op het gebied van gezondheid, welzijn of opvoeding, of heeft u gewoon behoefte aan een praatje, dan bent u van harte welkom op het wijkverpleegkundig- enjeugdspreekuur. Tijdens het spreekuur biedt onze verpleegkundige oforthopedagoge een luisterend oor en geeft indien nodig informatie, advies envoorlichting. Daarnaast is het mogelijk om uw bloeddruk, bloedsuiker of uwcholesterol te laten meten.

 

Kunt of wilt u niet naar het spreekuur komen,maar heeft u wel behoefte aan contact of informatie, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met Van den Dool Zorg & Begeleiding via telefoonnummer 078-6822663.  Op werkdagen kunt u ook terecht op ons adres: Paulusweg 137, 3341 CV Hendrik-Ido-Ambacht

 

Kosten

Een bezoek aan het spreekuur van Van den Dool Zorg & Begeleiding is geheel gratis.

 

Wanneer:

Het spreekuur is iedere woensdagmiddag, in deperiode van 22 juli tot en met 30 augustus, tussen 14:00 en 16:00 uur.

 

Waar:

Het spreekuur wordt gehouden in het Christelijk Educatief Kindcentrum ?De Oase?, waarin Basisschool De Meander en Yes!Kinderopvang samenwerken, aan de Witte de Withstraat 46 in Hendrik-Ido-Ambacht.Via de hoofdingang wordt u naar het spreekuur geleid.

 

Voor vragen op het gebied van jeugd, opvoeden enopgroeien kunt u natuurlijk ook terecht op het spreekuur van het Centrum voorJeugd en Gezin. Zij zijn gevestigd aan de Gerard Alewijnstraat 18, in het gebouw van de Blije Borgh en van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00tot12:00 uur. U kunt hen ook telefonisch bereiken via telefoonnummer 078-6822416.

Top