Home / Zorgwelzijn / Financiele coaching voor werknemers

Financiele coaching voor werknemers

Budgetcoach voor uw medewerkers met financiele problemen

De budgetcoach van Bonsang FINANCIEEL en HR ADVIES kan U en uw medewerkers bijstaan bij de administratieve afhandeling van loonbeslagen en bij het op orde brengen van de financiële huidhouding. Wij richten ons op preventieve maatregelen om uw werknemer uit de schuldsanering te houden. Indien de schulden te hoog zijn opgelopen en/of er is loonbeslag opgelegd dan proberen wij te bemiddelen en uw werknemer te begeleiden en te ondersteunen daar waar nodig. Indien de oorzaak van de schulden ligt bij alcohol- of gokverslaving o.i.d. dan verwijzen wij uw werknemer door naar desbetreffende hulpverleningsinstanties.
 
Vier op de vijf bedrijven hebben werknemers in dienst die in de financiële problemen zitten. Dit is heel vervelend voor de werknemer, maar ook voor u als werkgever. Het percentage van werknemers met financiële problemen ligt momenteel tussen de 10 ? 15%. Werknemers met geldzorgen hebben vaker last van stress, melden zich vaker ziek en zijn gevoeliger voor fraude en diefstal.

Steeds meer gezinnen zitten diep in de schulden. Ze vullen het ene gat met het andere, maar er breekt een moment aan dat ook dat niet meer mogelijk is en de aanmaningen van de schuldeisers worden opgevolgd door brieven van de deurwaarders. Loonbeslag loert dan om de hoek. U bent als werkgever gehouden mee te werken aan het ?loonbeslag door derden? op het loon van een werknemer. U als werkgever heeft de plicht het loonbeslag uit te voeren.
 
De budgetcoach van Bonsang FINANCIEEL en HR ADVIES kan uw werknemer helpen en ondersteunen met het stabiliseren en gezond maken van zijn of haar financiële situatie, met als gevolg dat de arbeidsproductiviteit van uw medewerker voor uw organisatie wordt behouden. Daarnaast kan de budgetcoach u ondersteunen door de administratieve afhandeling van het loonbeslag voor u te verzorgen.

Gevolgen van schulden kunnen zijn:

–     Financiële zorgen kunnen leiden tot relatieproblemen, psychische en zelfs fysieke klachten met verzuim tot gevolg.
–     De medewerker met schulden kan concentratieproblemen hebben of problemen met financiering van vervoer van en naar het werk.
–     U kunt te maken krijgen met loonbeslagen. Mogelijk verzoekt uw medewerker om voorschotten of doorbetalingen van vaste lasten en aflossingen aan schuldeisers. 
 
Wilt u meer informatie? Bel 06-15091924 voor het maken van een afspraak of kijk op onze website www.Bonsang.info.

 

Top