Home / Zorgwelzijn / Kookworkshop voor (ex)oncologiepatiënten

Kookworkshop voor (ex)oncologiepatiënten

Kookworkshop voor (ex)oncologiepatiënten

Rivas Zorggroep houdt dinsdag 10 juni een kookworkshopvoor (ex)oncologiepatiënten. Onder professionele begeleiding van kok Niels Bronbereiden deelnemers een viergangendiner. Ook krijgen zij praktische informatieen tips om lekker te koken. Mensen met kanker uit het hele verzorgingsgebiedvan Rivas kunnen deelnemen aan de workshop. Deze vindt plaats van 17.30 tot20.30 in woonzorgcentrum Steijndeld aan de Kortendijk 72. Deelname kost ?7,50per persoon. Aanmelden kan tot en met maandag 9 juni.

 

Smaakverandering engebrek aan eetlust
NielsBron heeft zich in het kader van zijn post-culinaire graad gastro-engineeringverdiept in smaakbeleving en smaakveranderingen als gevolg van ziekte. ?Mensendie kanker hebben of hebben gehad, ervaren vaak problemen met eten?, zegt Niels.?Chemokuren, bestraling en medicatie leiden tot een gebrek aan eetlust en pijnbij het kauwen, slikken en verteren van voedsel. Bovendien verandert de smaakdrastisch, soms zelfs voorgoed. Goed eten is echter noodzakelijk voor hetherstel. Daarom krijgen deelnemers tijdens de workshop allerlei praktischeinformatie en tips om lekker te koken. Zo kan het gebruik van de juiste kruidenhelpen om een onprettige smaak in de mond weg te nemen en verdwijnt eenmetaalsmaak bijvoorbeeld door vers fruit te eten.?

Meerinformatie
De workshop vindt plaats op dinsdag 10 juni van17.30 tot 20.30 uur in woonzorgcentrum Steijndeld aan de Kortendijk 72 inGorinchem. Er is plaats voor zes tot acht personen. De prijs bedraagt ?7,50 perpersoon. Aanmelden kan tot en met maandag 9 juni via b.de.bruin@rivas.nl. Voor meer informatieover het Beatrixziekenhuis: Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.beatrixziekenhuis.nl.

Top