Home / Media / Openingstijden balies gemeentehuis veranderen

Openingstijden balies gemeentehuis veranderen

Iedere week extra avond open

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kiest met ‘persoonlijk, snel en digitaal’ voor een verandering in de dienstverlening. Veel kan nu al online: het aanvragen van een uittreksel, doorgeven van een verhuizing, een melding doen over de buitenruimte of een vraag aan de gemeente stellen. Er blijven ook nog producten en diensten die inwoners alleen aan de balie bij het gemeentehuis kunnen regelen en daarom is het belangrijk om te weten dat de openingstijden vanaf maandag 4 januari 2016 gaan veranderen.

Vanaf die maandag zijn de balies op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur open. Op maandag en woensdag kunnen inwoners er van 14.00 – 19.30 uur terecht. Naast de bestaande maandagavond zijn inwoners vanaf dan dus ook op woensdagavond welkom. De avondopenstelling is nu al het drukst bezochte moment in de week en sluit aan bij de behoefte van inwoners om buiten kantoortijden producten of diensten persoonlijk te regelen bij de gemeente. De openingstijden van de receptie veranderen overigens niet, daar kunnen inwoners gewoon van 8.00 – 17.00 uur terecht.

Thuisbezorgen
Vanaf het eerste kwartaal van 2016 kunnen inwoners ervoor kiezen om hun paspoort of identiteitskaart te laten bezorgen. De gemeente bezorgt thuis of op het werk door heel Nederland, ook ‘s avonds en op zaterdag. Voor € 4,95 extra per document kunnen inwoners van deze service gebruik maken. Met deze service hoeven inwoners hun paspoort of identiteitskaart niet meer persoonlijk op te halen.

Afspraak
Voor (bijna) alle producten en diensten kunnen inwoners vanaf het nieuwe jaar een afspraak maken. De gemeente garandeert dan dat ze binnen twee werkdagen terecht kunnen. Het voordeel hiervan is dat zij zelf plannen wanneer een bezoek het beste uitkomt en ze geen wachttijd aan de balie hebben.

Digitaal
De gemeente biedt steeds meer producten en diensten digitaal aan. Het aanvragen van een uittreksel, doorgeven van een verhuizing of het doen van een melding in de buitenruimte kan nu al online. De gemeente werkt hard aan het uitbreiden van haar online dienstverlening: steeds meer kan straks makkelijk thuis vanaf de bank. Hou daarom de website van de gemeente www.h-i-ambacht.nl in de gaten.

Openingstijden rond de feestdagen
De feestdagen komen er weer aan en het is goed om te weten dat het gemeentehuis dan soms iets eerder dicht gaat. Op donderdag 24 december en donderdag 31 december sluit het gemeentehuis om 14.00 uur. Maandag 4 januari gaat het gemeentehuis om 14.00 uur open en sluit om 18.30 uur vanwege de nieuwjaarsreceptie. Alle inwoners zijn daar van harte welkom!

Top