Home / Media / ENERVERENDE ORKESTDAG IN HET ENERGIEHUIS

ENERVERENDE ORKESTDAG IN HET ENERGIEHUIS

Afgelopen zaterdag 22 november organiseerde ToBe voor het eerst een Grote Orkestdag in Dordrecht.

Nooit eerder waren zoveel ToBe muzikanten (meer dan 130!), vaak met een vioolkoffer onder de arm, ‘neergestreken’ in het Energiehuis. En allemaal maakten ze voor één dag deel uit van het Ridderkerks symfonieorkest of het Drechtsteden Jeugdorkest.

De orkesten hadden een uitgebreid programma’s. ‘s Ochtends eerst een repetitie onder leiding van de  viool- en cellodocenten en daarna aan de slag onder leiding van echte dirigenten. Bij iedere repetitie groeide het speelniveau en zeker ook het speelplezier. Naar elkaar luisteren, allemaal op precies dezelfde manier leren strijken, korte streken, gevoelige streken, aan alles werd op professionele wijze gewerkt zodat ‘s middags het publiek kon genieten van een prachtig concert in Machine 3.

Naast een geslaagd concert, met enthousiast publiek, hebben leerlingen elkaar beter leren kennen en ervaren hoe het is om in een echt orkest te spelen. Wellicht hebben een aantal leerlingen de smaak te pakken gekregen en zien we ze in de toekomst terug in een van de toporkesten van ToBe.

Op www.tobe.nl kun je nagenieten van de Grote Orkestdag

Top