Home / Media / Kinderen brengen burgemeester Jan Heijkoop ontbijtje op gemeentehuis

Kinderen brengen burgemeester Jan Heijkoop ontbijtje op gemeentehuis

Hendrik-Ido-Ambacht geeft goede voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt

Afgelopen vrijdag 7 november brachten 23 kinderen van de Stadhouder Willem IIIschool uit Hendrik-Ido-Ambacht een ontbijtje bij burgemeester Jan Heijkoop in het gemeentehuis. In de kantine gaven ze met dat gezamenlijke burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen. Burgemeester Heijkoop onderstreept hiermee, net als zo’n 225 collegaburge-meesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Make-A-Wish Nederland
Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Make-A-Wish Nederland, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting vervult al 25 jaar de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van € 100 in ontvangst. Burgemeester Heijkoop kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Erg leuk om samen met de kinderen te ontbijten en met elkaar te praten. Gezamenlijk ontbijten is tenslotte een gezond en gezellig begin van de dag!”

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 225 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Over Make-A-Wish Nederland
Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat kan met de hulp van ruim 400 vrijwilligers en de giften van donateurs en sponsoren. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.

Top